Napravite sami: Ovaj prirodni lek jača imunitet, poboljšava crevnu floru, sprečava pojavu raka

Ovaj preparat ima neverovatan uticaj na vaš organizam. Uverite se

Ova mešavina se preporučuje za konzumaciju kod ljudi koji se bore sa bakterijama i virusima. Sjajna je za ojačavanje imunog sistema i sprečavanje pojave raka. Mešavina ima idealne osobine zahvaljujući svojim super-snažnim sastojcima – medu i kurkumi. Mešavina je dobila epitet “zlatna”, jer joj ova dva sastojka daju baš tu boju.

Pogledajte i Med i cimet - sve blagodeti zlatne mešavine

Med je dobro poznat kao jedan od najboljih prirodnih lekova. Isto to se može reći i za kurkumu. Kada se ova dva sastojka kombinuju, oni imaju antiinflamatorne, antibakterijske i antikancerogene osobine.

Ova mešavina nema nikakve nuspojave. Ona ima mogućnost poboljšanja crevne flore i celokupnog procesa varenja. Evo recepta:

 

Potrebni sastojci:

- Jedna kašičica kurkume

- 100 g organskog meda

- Dve kašičice jabukovog sirćeta

- Jedna kašičica rendane limunove kore

- Prstohvat crnog bibera

Pogledajte i Zlatni začin: Tri recepta za poslasticu i lekove od kurkume

Način pripreme:

U jednu činiju sipajte kurkumu, crni biber i jabukovo sirće i dobro promešajte. Dodajte rendanu limunovu koru nakon toga, i na kraju med. Sjedinite sve sastojke, dok ne dobijate finu smešu. Prebacite je u staklenu činiju, koju ćete potom staviti u frižider.

Način upotrebe:

Ako ste prehlađeni ili imate neku drugu infekciju, prva dva dana bi trebalo da konzumirate pola kašičice ove mešavine svakog sata. Trećeg i četvrtog dana treba da uzimate pola kašičice na svaka dva sata, da biste posle četvrtog dana, tri puta na dan konzumirali istu dozu. Upotrebljavajte sve dok se u potpunosti ne otarasite simptoma.

Za anti-kancerogenu akciju, jačanje imuniteta i poboljšanje celokupnog zdravlja, uzimajte jednu kašičicu zlatne mešavine dnevno. Preporučuje se da je uzimate ujutru, jer će tako imati najbolje dejstvo na vaš organizam.

Pogledajte i Zlatno mleko - lekovit napitak prema drevnom indijskom receptu

Veoma je važno da ovu mešavinu konzumirate na pravi način. Stavite pola kašičice ili kašičicu (u zavisnosti od rezultata koje želite da postignete) u usta i sačekajte da se u potpunosti istopi. Nakon što je progutate, sačekajte nekoliko minuta pre nego što popijete bilo koju tečnost. Takođe, možete koristiti ovu mešavinu kao džem, namazati je na parče hleba i konzumirati kao doručak. Možete je dodati i svom čaju, ali ne vrućem, jer će ona u tom slučaju izgubiti sve svoje benefite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: ženski magazin

Dodaj novi komentar

Komentari

Active Probiotic je mala, laka za gutanje tableta, koja pomaže da se savlada neravnoteža u organizmu do koje dolazi zbog naseg izbora hrane i stila života koji neopaženo dovodi do redukcije količine prirodnih probiotika.Active Probiotic deluje pre svega u debelom crevu gde pomaže process varenja hrane, tj. oslobadjanje hranljivih sastojaka za absorciju i pozitivno doprinosi normalnom ljudskom rastu i razvoju pomažuci da se odrzi balansiran i zdrav sistem. https://alojavera.wordpress.com/

Inicijalizacija u toku...