LAKO I BRZO: Napravite čudesnu burek-pitu bez kora

Ova inovacija od drevnog recepta za burek će vas oduševiti

Ovako pripremljen burek-pita veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu. Odličan  je i za iznenadne goste, a uz neku salaticu, pavlaku ili jogurt može  biti i predlog za brzi ručak. Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan. 

Potrebno je:

4 jaja

250 g mlevenog mesa

1 praziluk

1 pavlaka ili jogurt od 200 gr.

6 kašika griza

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo

50 ml ulja

so, biber

Pročitajte i Burek sa krompirom

Priprema:

Praziluk iseći na kolutove, pa propržiti na ulju. Dodati mleveno meso pa malo prodinstati, a zatim dodati so i biber. Ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja, dodati brašno i griz u koji smo izmešali prašak za pecivo. U to dodajte mleveno meso, zatim jogurt ili pavlaku i sve dobro izjednačite. 

Pleh prečnika 24 cm podmažemo i sipamo testo. Možemo posuti malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 35 - 40 minuta. Ohlađen burek seći na kocke i služiti uz kiselo mleko ili jogurt. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Inicijalizacija u toku...