Kolač koji se topi u ustima: Italijanska šarlota od jabuka!

Ako ste ljubitelji jabuka, ovaj kolač može da bude vaša omiljena poslastica. Veoma brzo se pravi, jednostavan je, a ukus mu je fantastičan. Obavezno ga isprobajte.

Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.

Sastojci:

180 g pšeničnog brašna

4-5 kom jabuka

130 g šećera

50 g putera

1/2 kesice praška za pecivo

2 žumanceta

130 ml mleka

prstohvat soli

Pročitajte i: Keks torta s jabukama

Priprema:

Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli.

Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo.

Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo.

Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo.

Oguljene jabuke sečemo na kriške.

Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.

Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.

Pečemo u zagrejanoj  rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni). Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: uspesnazena.com

Inicijalizacija u toku...