KLJUČNI FAKTOR ZDRAVLJA: Kako da ishranom postignete neutralnu pH vrednost u organizmu?

Kisela ili alkalna vrednost organizma može ozbiljno ugroziti zdravstveno stanje

Kiselost organizma zavisi od pH vrednosti našeg tela i prikazan je na skali od 0 do 14. Normalna kiselost se smatra 7,0, a u zavisnosti da li je vrednost ispod ili iznad normale, vrednsoti se smatraju alkalnim ili kiselim.

U zavisnosti od naše ishrane i načina života, ove norme mogu varirati.

Svaka varijacija utiče na zdravlje. U slučaju veće kiselosti, organizam nije u stanju da apsorbuje vitamine i minerale.

Pročitajte šta nutricionisti i dijetetičari nikada ne bi jeli.

Kiselost organizma manifestuje se u prekomernom znojenju, neprijatnom mirisu tela i mokraće, sklonostima gljivičnih infekcija, bubuljica i akni...

Namirnice koje unosimo smanjuju ili povećavaju pH vrednost organizma, zato je ishrana najvažnijifaktor održavanja ravnoteže koja utiče na celokupno zdravstveno stanje.

Kontradiktorno zvuči, ali neke namirnice kiselog ukusa stvaraju baznu sredinu. Primera radi, limun koji prolazi kroz proces varenja podiže pH vrednost organizma te ga čini baznim.

Takođe, većina voća i povrća je baznog efekta, dok mlečni proizvodi, meso i jaja stvaraju kiselu sredinu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...