Kako da skinete salo sa stomaka bez vežbanja

Samo vas nekoliko koraka deli od ravnog stomaka i vitkog struka.

Nije naporno vežbanje jedini način da skinete masne naslage sa stomaka. To možete postići i malim izmenama u svakodnevnim navikama i ishrani.

Evo nekoliko koraka do ravnog stomaka i vitkog struka.

1. Redovan san

Ukoliko spavajte dovoljno imaćete i normalan nivo kortizola. Redovan san je veoma važan za opšte zdravlje, pravilan metabolizam i održavanje normalne telesne težine.

2. Izbegavajte šećer

Rezultati naučnih studija su pokazali da refinisani šećer iz namirnica loše utiče na rad jetre. Ishrana koja obiluje fruktozama može dovesti do akumuliranja masnoća u predelu stomaka. Zato, izbegavajte prerađenu hranu bogatu šećerima.

Pogledajte i Dijetalni čaj za regulisanje šećera u krvi

3. Jedite više proteina

Ako želite da istopite salo na stomaku, protieini bi trebalo češće da se nađu na vašoj trpezi. oni mogu smanjiti osećaj gladi i za 60% i mogu ubrzati metabolizam. 

4. Smanjite unos ugljenih hidrata

Dijete koje se baziraju na smanjenom unosu ugljenih hidrata su s pravom popularne. Nekoliko naučnih studija je došlo do rezultata da su u smanjenju viška kilograma efikasnije dijete u kojima je smanjen udeo ugljenih hidrata nego kada se unosi manje masnoća.

Pogledajte i 10 pravila kombinovanja namirnica

5. Jedite hranu bogatu vlaknima

Ako često konzumirate hranu bogatu vlaknima lakše ćete izgubiti višak kilograma, a učinićete i veliku uslugu svom organizmu.

6. Vodite dnevnik ishrane

Izreka da ste ono što jedete nije daleko od istine. Međutim, mnogi nisu svesni šta tokom dana unesu u svoj organizam. Ako zapisujete ono šta jedete, bićete bolje upućeni u dnevni jelovnik i lakše ćete napraviti prave korekcije jelovnika.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...