Hilandarski hleb sa maslinama (RECEPT)

U grčkim pekarama vrlo često se pored ostalog peciva nalazi ovaj specijalitet.

Testo:

1 kg brašna

kvasac

voda

maslinovo ulje

Zamesite se 1 kg brašna sa kvasacem i vodom u testo koje se ostavi da uskisne oko 1 h. Testo je poterebno zamesiti nešto tvrđe kao za hleb. Zatim se premesi i ostavi još 10 minuta da odstoji. Od ove smese se odvoji pet loptica od po 200 g. Svaki komad se dobro razvije. Tokom razvijanja se maže maslinovim uljem sve dok ne počne da se fino tegli pod prstima.

Pogledajte i 4 dobre stvari koje će vam se dogoditi ako svakoga dana pojedete po kašiku maslinovog ulja (VIDEO)

Nadev:

seckane očišćene masline na kolutiće

crni luk

kečap

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...