Banatski svinjski paprikaš koji oduševljava turiste širom sveta

Vojvođani nemaju ravnog u pripremi tradicionalnog srpskog paprikaša, pogledajte kako se priprema po originalnom receptu

Oduvek se u Banatu dobro jelo baš! O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu i domaćinu, povazdan servira ogromne količine hrane. A takvih priča ne bi ni bilo da nije bogate kulinarske tradicije kojoj Banat, kao i cela Vojvodina, kroz vekove ima. Po tome je kuhinja Banata zaista jedinstvena u Srbiji.

Sastojci:

-svinjsko meso 1 kg

- crni luk 3 glave

- krompir 0,5kg

- mlevene slatke paprike 3 supene kašike

- biber 2 kafene kašike

- mleveni kim po želji

- masti malo

- začin

Pročitajte i Gurmanski riblji paprikaš

Priprema:

Luk isečemo na kockice i stavimo da se dinsta na malo masti.

Kad se luk omekša,dodamo meso,mlevenu slatku papriku,posolimo,sipamo vode da pokrije meso i ostavimo da se kuva.

Kada meso omekša,dodamo krompir isečen na kockice ,mleveni biber,mleveni kim i kuvamo dok se krompir skuva.

Uz gotov paprikaš obavezno služimo kiseli kupus kao salatu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...